Terug naar overzicht


IJsboer on toer

Op ons melkvee bedrijf doen wij alles zelf. Zo verzorgen wij onze 60 hectare grond zelf en lopen onze koeien graag buiten. Van de melk van onze eigen koeien maken wij ambachtelijk schepijs, softijs en milkshakes in onze eigen ijsmakerij. Met onze zelfgebouwde foodtrucks en 17 ijskarren scheppen wij met ons eigen personeel ons ijs op festivals en evenementen. Van foodtruckfestival tot volledige verzorging op grote evenementen.

In het Achterhoekse Hummelo, op landgoed Enghuizen staat onze volledig energie neutrale ijsboerderij genaamd “de Steenoven”. Hier maken we van de volle melk van onze koeien de mooiste soorten ijs en milkshakes. Ons credo “het gras van vandaag is het ijs van morgen” krijgt gestalte doordat we alles zelf doen. Onze koeien grazen gedurende het weideseizoen rond onze boerderij, van de melk maken we ijs en milkshakes in onze ijsbereidingsruimte, vervolgens verkopen we het via onze prachtige, zelf gebouwde, ijsboerontoer foodtrucks! Dit alles is niet onopgemerkt gebleven, zo hebben wij in 2015 de publieksprijs Agrarisch ondernemer en in 2016 de Agrafiek awards oftwel de “oscar” voor de landbouw gewonnen.Daarnaast werden in 2018 genomineerd door onze Rabobank voor de Duurzaamheidsaward van Nederland. Wij vinden het vermaken van de gasten op festivals net zo belangrijk als de verkoop, daarvoor hebben wij o.a. erg veel beleving toegepast op onze foodtrucks en zorgen onze eigen medewerkers voor een ware schouwspel. Wij zijn inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met een wagenpark bestaande uit 20 foodtrucks/ijskarren en daarmee de grootste ambachtelijke ijsproducent die van gras tot ijs alles zelf doet. Daardoor kunnen wij altijd waarmaken wat we zeggen en zijn wij er altijd!

Video