Terug naar overzicht


Basta Pizza

‘t Brabantse familiebedrijf BastaPizza komt met hout gestookt ovens verse pizza’s bakken op locatie.

18 jaar geleden ben ik begonnen met pizza’s te bakken in Eindhoven. Met een grote SRV wagen naar een locatie rijden, verse bodems maken en pizza’s bakken. In de SRV wagen stond een grote houten tafel en iedereen die een pizza binnen kwam eten kreeg een glaasje rode wijn erbij. Hoe leuk en gezellig is dat?! Daar is de passie voor de Italiaanse pizza begonnen.
Mijn oudste zoon was 15 jaar en een mooie leeftijd om een bijbaantje te hebben en pizza’s mee te gaan bakken en natuurlijk te eten en te proeven. Een paar jaar later mijn middelste zoon en ten slotte ook mijn jongste zoon meegenomen. De jongens hebben van jongs af aan meegewerkt en zo is ons familiebedrijf ontstaan.
Af en toe de bus geleend en op kleine feestjes en kleine festivalletjes pizza’s bakken.
Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging, een houtoven in de tuin. Een klein tweedehands oventje op de kop kunnen tikken en op Marktplaats een heel oud Hobart deegmachine in het noorden opgehaald, zo is het bakken in de tuin begonnen. Voor familie, vrienden en de straat. Iedere week een pizza proeverij houden en allerlei nieuwe recepten uitproberen. Langzaam kwamen er ook kleine feestjes in de tuin.
Een goede vriend stuurde mij een foto op van een oude paardentrailer met een enorme stenen pizzaoven erin gebouwd, “mooi ding” zei ik, “als hij bij jou in de tuin staat kom ik wel een keer pizza’s bakken”. De volgende dag zei hij: “Hee Kaatje deze krijg jij van mij”. Geweldig!! Dan ben je ineens in het bezit van een paardentrailer met schaapjes erop getekend. Met mijn mannen de trailer geschuurd, geschilderd en mooie vlammen erop laten spuiten door een graffiti artist. Samen met de graffiti artist een mooi moodboard laten maken van een pin-up meisje met een pizza in haar hand.
Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging: met de paardentrailer feestjes en festivalletjes af gaan en door bedrijven uitgenodigd worden om op bedrijfsfeestjes te bakken.
Nu zijn we weer een paar jaar verder en mijn mooie paardentrailer is er helaas niet meer maar we gaan nu met 1 tot 8 super mooie hout gestookte ovens het land door. Grote en kleine festivalletjes, bedrijfsfeestjes, privéfeestjes etc. Mijn zonen werken nog steeds mee en ondertussen hun vriendinnen ook. Ik ben geweldig trots op mijn jongens en ons familiebedrijf. We houden nog af en toe een proeverij in de tuin en dit omdat we een passie voor de Italiaanse Roman Style pizza hebben.
Basta, de Italiaanse Pizza uit Brabant!

Video