Terug naar overzicht


OKINI

OKINI reist om de heerlijkheid van Japanse curry en de charme van Japans retro te verspreiden.

Japanse curry heeft een ietwat unieke geschiedenis.
Afkomstig uit India, kwam curry via Groot-Brittannië naar Japan, ongeveer 150 jaar geleden.
Sindsdien heeft het zijn eigen onderscheidende evolutie doorgemaakt in Japan
en is het een vast onderdeel geworden van Japanse huishoudens en restaurants.

Geboeid door de heerlijkheid van de Japanse curry besloot ik deze schotel in Nederland te promoten.
Ik zorg ervoor dat mijn currygerechten volledig zelfgemaakt zijn, zonder het gebruik van dierlijke producten,
waarbij ik aanzienlijke tijd aan het proces besteed.

Ik besteed ook speciale aandacht aan de katsu (gepaneerde en gefrituurde schnitzel),
waarbij ik het ambachtelijk maak om “sappig van binnen, knapperig van buiten” te bereiken.

Ik ben ervan overtuigd dat mijn kookkunsten een glimlach op het gezicht van mijn klanten kunnen toveren.

Bovendien is het uiterlijk van OKINI ontworpen om Japanse retro op te roepen en de goede oude tijd van Japan te herscheppen.
Het trekt de aandacht van mensen die houden van vintage en retro esthetiek.